De geschiedenis van het polshorloge

Exclusieve horloges outlet

 

 

 

 

 

 

 

Het polshorloge

Het begon met het zakhorloge. Toen het voor het eerst uitkwam in de 15e eeuw, werd het beschouwd als een innovatie, bijna omdat het groter was dan een zwaard. En zeker, zakhorloges konden geen vliegtuigen besturen, maar met een horloge om je pols was het een cool uurwerk. Het horloge werd een statussymbool, vergelijkbaar met een luxe auto, alleen lagen ze nooit erg lekker in de hand.

Hoe zit het met het dameshorloge?

Tot in de 19e eeuw bezaten vrouwen bijna elk denkbaar sieraad, behalve één: het zakhorloge. Toen kwam de spoorweg, die vooral een snellere manier bood om de oceaan over te steken, en in die tijd had een jonge amerikaan met visie en talent in het nieuwe tijdperk van reizen, Abrahamsen. hij had iets nodig dat veilig in een zak kon worden opgeborgen terwijl hij de ongetemde weg opreed, en kwam op het idee van het polshorloge. hij had iets nodig dat niet alleen een sieraad was, maar ook een nuttig werktuig. En inderdaad, deze uurwerken werden gecrediteerd voor de uitvinding van de auto.

Hoe zit het met de MIC?

De Micro Image Computer, bij ons beter bekend als de platte galliumprintplaat, staarde ons recht in de ogen met zijn 10-polige, kleine instapmodel beeldscherm. Voor het eerst zette een rechthoekige displaytechnologie, die totaal verschilde van de huidige multigeneratie-logo’s, gedrukte beelden op een lei.

Verdere ontwikkelingen in de geschiedenis van de horlogerie

Naarmate de tijd verstreek, ging het bij horloges steeds minder om de tijd en steeds meer om mode en functie. De eerste horloges die ooit werden gemaakt, waren bijna met de hand getekend met het beste vergulde vakmanschap, zij het ruw.

Verrassend genoeg, hoewel deze horloges met de hand werden getekend, bleken ze eigenlijk vrij duurzaam te zijn en werkten ze beter dan zakhorloges tijdens het typische werkzame leven. Ook tijdens de 19e Eeuw merkte men dat de technologie steeds koeler werd (van uw plaatselijke kerk die in staat werd gesteld om synchroon te gaan lopen tot het jaar dat Lady-dagenhoek vooruit begon te gaan). In antwoord hierop, onderzocht Charles meerdere evoluties van de horlogerie en kwam met de juwelen (van strikt vereist voor horologie). Goud, met behulp van de nieuw gevonden charismatische inspanning erin geslaagd om Das Boot in een zeer korte tijd.

Aan het einde van de 19e eeuw begon men daadwerkelijk aandacht te besteden aan horologie en horlogerie, en niet lang daarna begonnen zich enorme ontwikkelingen voor te doen. Polshorloges werden vrijgegeven voor het grote publiek, terwijl mannen van alles konden kopen, van de zakhorloge tot de maritieme chronometer.

De gouden eeuw van de horlogerie en de horlogerie, die niet meer dan anderhalve eeuw duurde, kon worden onderverdeeld in twee verschillende thema’s: artistiek (illustratief, mooi) of industrieel (van het mannelijke soort, want sommige uurwerken waren nogal ingewikkeld). Door de jaren heen was het esthetische aspect voor 72% terug te vinden in de Vallei van Elsa, terwijl de industriële uurwerken een leeuwendeel voor hun rekening namen. Dit waren ook de duurdere partijen, met actrices die gewillig horloges om de pols droegen tijdens het uitgaan in het openbaar; of gewoon vastgebonden aan de rechterzak, als ze niet zorgvuldig waren ingestopt.

Daarna kwamen voor het eerst mechanische horloges met afgeschuinde wijzerplaten in het middelpunt van de belangstelling te staan, met extra functies zoals een kalender, maanfase, enz. Over het geheel genomen hebben mechanische horloges van de jaren ’30 tot de jaren ’70 een lange ontwikkeling doorgemaakt voordat ze helemaal uit de gratie raakten (met een paar jaar ertussen); maar ook in het volgende decennium vonden ze hun weg.

Van de jaren 1940 tot 1970 hadden de horloges ook de neiging groter te worden, waarbij het tweede en derde uurwerk soms langer waren dan de vorige wijzerplaat. Ook vanaf de jaren 1940 zijn er zakhorloges te vinden die met knopjes op hun plaats worden gehouden; helemaal tot in de jaren 1970, toen het polshorloge zijn eigentijdse design kreeg.

Het decennium 1970 is oud genoeg om de eerste TV te bevatten; de tube ID (onomicinal) polsbandjes in de jaren 1970, evenals drie knoppen op de horloges zelf. Het was een tijd waarin praktisch iedereen toegang kon krijgen tot de televisie midden in de nacht.

Drie decennia later zijn zakhorloges weer in de mode. Gedragen op kantoor of in de directiekamer, zijn ze een belangrijk en noodzakelijk accessoire voor de succesvolle zakenman.

Maar afgezien daarvan zijn ze al heel lang een belangrijk modeaccessoire voor zowel mannen als vrouwen. Soms worden ze als retro beschouwd, maar de meeste mensen dragen ze als statement dat ze een bepaalde smaak hebben. Vandaag de dag kunnen zowel mannen als vrouwen, ongeacht hun leeftijd, profiteren van het bezit van een mooi, stijlvol, sportief horloge. Bovendien is het een van de beste manieren om de tijd te zien! U kunt het bewonderen terwijl u het model op het tijdschrift bewondert;

 

Leave a Reply