Edelstenen bestellen

 

Edelsteen, Amethist, Halfedelsteen, Paars, Purper

Het is bekend dat saffier een van de hardste stoffen is die er zijn (deels vanwege zijn hardheid? maar ook vanwege andere eigenschappen zoals vervormbaarheid enz.). De hardheid van saffieren kan worden toegeschreven aan hun combinatie van 7,5 karaats goud en 1,3 karaats diamant. Het verschil tussen 7,5 karaat en 1,3 karaat uitzoeken is eenvoudig, een 7,5 karaat steen is veel harder dan een 7,3 karaat steen – een 1,3 karaats steen is vergelijkbaar met een 8 karaat Edelstenen

Een natuurlijke saffier wordt meestal eerst gewonnen in de woestijnen van Afrika. Het gewicht van deze bijzonderheid ligt tussen de 4-5 karaat. Soms wordt tussen de 5-7 karaat gevonden. De kleur is meestal wit of geelachtig. De stenen zijn zeer zeldzaam en duur. Ze behouden hun kleur zo goed dat saffieren soms in kleurdia's worden gevonden. Dus gewone saffierstenen zijn vrij algemeen, ongeveer net zo gewoon als blauwe stenen in bijvoorbeeld blauwe ogen, maar ze zijn veel minder waardevol.

Irance-diamanten zijn voor eerlijkheid verkrijgbaar in roze of rood, maar ze delen de hardheid van saffieren met hun speciale eigenschappen. Er wordt gezegd dat de stenen hetzelfde zijn, ongeacht of de stenen geel of rood zijn. Of dat is tenminste de conventionele overtuiging. Hmaid-diamanten zijn verkrijgbaar in blauw, wit en geel voor een rocked-versie van Roses. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens tussenin. Of niet. De Ients zijn veel waardevoller dan de Hsihards.

Diamant kleur

De kleur van de diamanten wordt bepaald voordat de steen wordt geslepen en gezet. Een diamant wordt meestal geslepen volgens de GIA/SI2-normen. GIA wordt algemeen aanvaard als de wereldwijde standaard. SI2 werkt de kleurstandaard voortdurend bij. De kleurcode wordt bepaald door de waarneming van zeven kleurringen. Geel is bijvoorbeeld elke diamant met geelachtige/gele piramidemarkeringen. Rood is elke diamant met rode piramidemarkeringen.

Diamanten kunnen worden onderscheiden tussen de ronde briljant geslepen stijl en de smaragd geslepen stijl.

De ronde briljant geslepen stijl is de stijl waarin de steen uit de doos komt; het is typisch meer dan 60% karaat aan de boven- en onderkant van de steen. De kleur is meestal bruin, maar het kan ook paars, lavendel of chartreuse zijn.

De smaragd geslepen stijl maakt minder dan 30% uit van de gekleurde diamanten die tegenwoordig op de markt zijn. De kleur is smaragd, maar het kan ook een verscheidenheid aan kleuren zijn: groen, blauw, geel, rood, wit, roze en zelfs paars.

Er wordt gezegd dat de diamant 10% tot 20% minder waard is vanwege zijn klantenkring, maar dit aantal is waarschijnlijk ook laag. De diamant is ongeveer 25% van de tijd beschikbaar op internet. Dus vertel me niet dat je nergens op internet een smaragd geslepen diamant kunt vinden. Misschien moet je gewoon zoeken waar het is!

Heeft u dure sieraden die u naar iemand wilt sturen, dan is een diamanten verlovingsring misschien wel wat u zoekt. Of misschien wil je gewoon je sieraad van de ketting halen! Hoe dan ook, wat je ook zoekt, zolang je het geld ervoor hebt, is het vinden van een diamanten verlovingsring niet al te veel werk.

Leave a Reply