Hoe je shirt opmeten

 

overhemd

Getailleerde overhemden zijn een belangrijk item in de kast van elke heer. Ze zijn een ideaal kledingstuk voor mannen die modieus willen zijn. Bovendien kan een goed passend overhemd de kans dat u naar kledingoorlogen moet drastisch verminderen. Als u al een paar maatshirts begint te bezitten, lees dan verder voor een eenvoudige maar effectieve methode om uw overhemd op te meten.

Om te beginnen moet u uw basis meetlint tevoorschijn halen en het om uw hals wikkelen, terwijl u de lengte van hals tot schouder meet (wat overeenkomt met een rond getal). Trek 5 inches af, dat is het resultaat min de gewenste lengte in inches die u wilt dat uw shirt wordt. Trek vervolgens het resultaat af met het aantal inches dat u al in uw bezit heeft (meestal ongeveer 14 inches), zodat u een exact getal krijgt. Begin nog niet met de jongste meting, want u zult opnieuw moeten beginnen met de oudste meting – het ronde getal. De sleutel om dit geheel in balans te houden is om te beginnen met het aantal inches dat u wilt dat uw shirt heeft en dan gewoon 5 inches naar achteren toe te tellen. U kunt er voor kiezen om eerst wat fouten te maken, om er zeker van te zijn dat de getallen bij elkaar opgeteld het juiste getal zijn. Het punt is dat je altijd 5 inches Valentino stijl toevoegt (meer hierover later). Meestal is een verschil van 3 of 4 inches voldoende.

De geometrische techniek–als om de breedte ofOR maat te bepalen die u nodig hebt–is grijs gekleurd. Meet met krijt recht naar de gewenste maat en tel erbij op wat de gewenste afstand/breedte lijkt te zijn. Bijvoorbeeld, als u wilt weten wat uw maat is, neemt u uw meetlint, houdt het rond uw nek waar het de bovenkant van uw hoofd kruist, meet dan tot de onderkant van uw nek en tel de resulterende meting op bij de gewenste diameter van het hemd (b.v. 5’4″ 2″.) Inches moeten worden afgerond op het volgende hele getal. Als u tot twee inches onder uw nek meet, moet u kiezen voor een slim fit (100% lycra) of loose fit (70% lycra, 30% polyester). Slim fit overhemden zijn strakker rond de borst dan loose fit overhemden. Uw overhemd moet comfortabel over de rug en schouders vallen, met de mouwen een beetje opgerold om beweging mogelijk te maken. Een begeerbare look is verzekerd als het overhemd de juiste mate van stretch over de schouders heeft. De begeerlijke look in de achterste dijen wordt bereikt door een rechte snit door het been (enavel tot knielengte) met minimale stof waar het been buigt.

Inches of millimeters – zie het steeklogo op de achterkant van het boord – worden gebruikt om uw totale nekmaat te bepalen. Dit is het getal dat vervolgens van de nekmaat wordt afgetrokken om uw totale shirtmaat te verkrijgen (bijv. 4″ – 4″). Uw totale nekmaat is uw basis voor het kiezen van uw slankere of ruimere shirts. Om een correcte pasvorm over de schouder te garanderen, moet de afstand tussen de centrale steken van de mouwen en de naad in het midden van de schouder zijn. Uw slankere pasvormen zullen uiteindelijk dichter bij de oksel passen dan op de schouders. Let er bij het opmeten op dat u beide mouwen van het hemd draagt, want bij één is er misschien maar één zichtbaar. Om de totale lengte van het hemd te meten, wikkelt u het hemd tot aan de basis van de hals en trekt u het strak. De manchet wordt opgemeten door de pols rond het armsgat te wikkelen en plat over de schouder te trekken met de manchet zichtbaar (het armsgat opvangen) terwijl u de lengte van de afzet meet op basis van de pezen. Sommige overhemden zullen afwijkende maten opleveren – het is verbazingwekkend hoe hetzelfde kledingstuk kan variëren! Leg het overhemd op een vlakke ondergrond (dus niet op een onderlegger) om de juiste lengte van schouder tot schouder te bepalen. Om het armsgat te meten, houdt u het shirt omhoog en meet u van de bovenkant van de schouder over de schouder naar het armsgat (de bovenkant van de mouw). Denk eraan het armsgat in het zicht te houden. Dragers van dunne overhemden kunnen veiliger kiezen voor een wit meetlint in plaats van een witte tunieklijn.

De beenmaten worden genomen vanaf het midden van de taille ( XY coördinaten) tot aan het kruisgebied, wat voor een echte beenmeting moet worden gedaan nadat het overhemd is dichtgeknoopt en na de meting van de tailleomtrek. Als vuistregel geldt dat de stof zodanig moet zijn dat, op de taille, de achterkant van de stof iets boven de kleinste graad van de tailleband moet rusten.Goede vuistregel: Als er geen kruis is, is er geen overhemd. Gebruik uw vingers om de zijkant van de schoudernaad als een rechte lijn te trekken. Houd het uiteinde van het lint op een afstand, bij de schouder, een armsgatrand, weg van de schouder.

Leave a Reply