Trouwjurken in Pakistan

Unieke trouwjurken

 

 

 

Een bruidsjurk wordt door een bruid gedragen tijdens de huwelijksceremonie. De kleur, stijl en het traditionele belang van de bruidsjurk kunnen afhangen van de religie en cultuur van de deelnemers aan het huwelijk. Religie en cultuur spelen een belangrijke rol in het Westerse huwelijk en de bruiloftscultuur. Echter, dit is niet hetzelfde in Oosterse religie en cultuur. Er zijn verschillende trouwjurk in verschillende religies en culturen.

De bruidsjurk is een lange vloeiende ceremoniële jurk waarin de inleiding en de versiering van de ceremonie centraal staan. In oosterse culturen wordt de bruid door een vrouwelijk familielid of een vrouwelijk lid van het hof naar een kamer geleid waar zij door haar oudsten aan de bruidegom wordt voorgesteld. De bruidegom betuigt zijn respect aan de bruid en toont zijn respect voor de huwelijkstransactie door haar de hand te schudden. Daarna wordt het huwelijkscontract door beiden ondertekend. Bij de westerse bruiloft wordt een meisje door een mannelijk familielid of een mannelijk lid van het hof vergezeld naar de zaal waar de bruid door de voogd van de bruid aan de bruidegom wordt voorgesteld. De bruidegom betuigt zijn eerbied aan de bruid en toont zijn respect voor de huwelijksvoltrekking door haar de hand te schudden. Daarna wordt het huwelijkscontract door beiden ondertekend.

De manier waarop men zich kleedt als bruidsjonker verschilt van cultuur tot cultuur. In sommige culturen zal een jongen een kledingstuk met lange mouwen dragen, terwijl in andere culturen een jongen een kledingstuk met korte mouwen zal dragen. Echter, de meest voorkomende jurk in alle culturen die de meerderheid heeft is de bruidsjurk. Vrouwen zijn meestal gekleed in wit kant met parels, gouden versiering en migraine scharlaken voering op de ogen. In sommige culturen zijn de vrouwen getooid in een witte gewone outfit of wit met groen mengsel terwijl in andere culturen de vrouwen getooid zijn in zwart kant. Mannen zijn meestal gekleed in blauwe maatkleding of witte gewone kleding. Bovendien krijgen mannen ook gekleurde kledij volgens de voorkeur van hun cultuur. In het algemeen is de huwelijkskleding in India geel 6 inch langIsmaila c FIFA/ melk/ polyester; 6 inch taille kledingstukErdinaland/ rayon; witte gewone outfit/ wit met groen mengsel. De huwelijkskleding in Pakistan is zwarte kameez met geborduurde logo’s/ bloemen en soldaten. In gebieden waar pashmina-wol wordt geproduceerd, worden de echtgenoten voorzien van zware geborduurde shawls samen met een traditionele Pakistaanse jurk. witte magere stropdas met een overhemd (pashmina). Men ziet ook dat in het algemeen de witte gewone kameez gepaard gaat met een sterk geborduurde kurta met lange mouwen in een soortgelijke kleur (wit of lichtroze) van de pashmina. Bovendien wordt een lange pyjama met knielengte gecombineerd met een spartaanse sjaal van enkellengte die in een lus onder aan de rug wordt gedragen.

Leave a Reply