De geschiedenis van badmode

Vader en zoon zwembroek

 

 

 

 

Zwembroeken met bandjes kunnen zowel door mannen als door vrouwen worden gedragen, in alle oude tijden, van primitieve samenlevingen tot de samenlevingen van de moderne wereld. In de oudheid werden de gebogen sandalen van dierenhuid gedragen door de Romeinen, de Feniciërs, de Grieken, de Egyptenaren, de Aziaten en de Indianen, om dezelfde of ten minste enkele evenredige redenen.

Zo werd de Quarner mandala, een soort palmblad, door mannen op het onderlichaam en door vrouwen op het bovenlichaam gedragen. Hierdoor was vrije beweging mogelijk, maar de drager moest onbeweeglijk zitten, onder invloed van de zwaartekracht.

Het weggooien van zo’n grote hoeveelheid doeken lijkt al te eenvoudig, maar de Romeinse jaloezie begon meestal in die tijd. De mannen lieten hun schoenen achter, of trachtten ze te verbergen achter de bovenmantels, terwijl er bij de vrouwen geen keuze was, want alle schoenen waren met elkaar verweven.

In de Renaissance werden getrouwde vrouwen geacht slanke jurken te dragen, doorweven met naaldwerk; maar een rustig zichtbare gevlochten lijn die over het bovenlijf van de jurk liep, werd geacht de burgerlijke staat aan te geven.

Toen rijbroeken nog zwaar en gammel waren, droegen mannen een broek; maar dat veranderde met de Quaker vrouwenkleding in de 16e eeuw, waar vrouwen een boxershort droegen in plaats van een broek.

Mettertijd veranderde de rol van de zwemmer drastisch; er werden verschillende kledingstukken gedragen zoals de helm, pyjama, basso, cape, onderwaterkostuum en haaienvacht.

In het begin van de 20ste eeuw verving de bikini tweedelige kleding en leidde tot een massale discussie over bescheidenheid en seksualiteit.Vóór de komst van de bikini werden badpakken ( Gebruikers noemen het “bikini’s”) beschreven als “strapless zwemkostuums of korte, eendelige zwemjurken”. Echter, na de bikini werd zwemkleding een begrip en verschillende stijlen zoals ” string ” en ” laser ” werden populair.

Echter, de meest controversià “le zwemkleding is degene die het grootste deel van de dijen en prive-delen onthult. Bikini zwempakken voor mannen en vrouwen zijn beschikbaar in overvloed, stijlen, snitten, vormen, tinten en prijzen. Om een volledige kennis van de modieuze badmode te hebben, werden online artikelen ontwikkeld die informatie geven over stijlen zoals:

* Bikinitopjes en broekjes * Bikini jurkjes en rokjes * Bikini’s en monokini’s * String badmode

De onthullende badmode doet ook aanzienlijke vragen rijzen over het lichamelijk zelfvertrouwen, waarbij men zich afvraagt of de persoon die het draagt discreet en bescheiden is of niet.

Voor vrouwen badmode is het essentieel om er mooi en aantrekkelijk uit te zien in bikini maar het is ook een noodzaak om de gebreken te accepteren. Voor de bikinimode werden zeg maar felgekleurde, geweldige prints gebruikt om de aandacht te vestigen op de gewenste gebieden terwijl de problematische gebieden verborgen werden.

De veelgebruikte slogan op “bikini”-badkleding voor vrouwen is “Pas op! “vanwege de directe en overvloedige blootstelling van het lichaam aan de mogelijke schadelijke effecten van zonnestralen.

Het mannenzwempak is ook in de schaal van zichtbaarheid, op een manier die net korter is dan die van vrouwen. Echter, mannenzwemkleding is ook enorm populair, en de klassieke mannenzwemkleding, zegt zwemkledingindustrie, is in de vraag gedreven door eisen.

Er zijn verschillende stijlen, gemaakt van verschillende materialen, met verschillende vormen en maten. Vaak bepalen stijlen kledingstijlen. Naarmate verschillende stijlen als verschillend worden behandeld, zullen er verschillende patronen ontstaan, die uiteindelijk hun weg zullen vinden naar onze dromen.

Zonnestralen zijn een deel van een cyclus, die onze wereld hartstochtelijk vorm zal geven.

Leave a Reply